Šok u Wetzlaru: Essen uzeo bod, tri gola Harmandića

Veliko iznenađenje

Šok u Wetzlaru: Essen uzeo bod, tri gola Harmandića

Adnan Beganović

U okviru 14. kola Bundeslige posljednjeplasirani Essen je uzeo bod na gostovanju kod Wetzlara (33:33), čije boje brani i bh. internacionalac Adnan Harmandić.

Posljednjeplasirana momčad Bundeslige, Tusem Essen, večeras je u Rittal Areni u Wetzlaru iznenadila domaću momčad, koja je najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg dijela Bundeslige.

Hrabrom i požrtvovanom igrom rukometaši Essena su nadmašili svoje mogućnosti i na kraju su sasvim zasluženo stigli do prvog boda u sezoni.

Jens Tiedke sa sedam, te Philipp Muller sa šest golova bili su najefikasniji kod Wetzlara, dok je naš internacionalac Adnan Harmandić postigao tri gola. S druge strane, kod Essena su najefikasniji bili Fabian Bohm sa devet, te Niclas Pieczkowski sa sedam golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije