Solari i s porazom od Žepča osvojili jesenju titulu

Okončana polusezona u Prvoj ligi F BiH – grupa sjever

Solari i s porazom od Žepča osvojili jesenju titulu

Rukometaši tuzlanske Sloboda Solane jesenji su prvaci u Prvoj ligi F BiH – grupa sjever. Oni su u posljednjem jesenjem kolu poraženi od Žepča u Mejdanu sa 24:25, ali su uprkos porazu zadržali čelnu poziciju i osvojili titulu jesenjeg prvaka. 

Međutim, Solari neće biti bezbrižni do marta za kada je planiran nastavak sezone, jer najbližim pratiocima Kaknju i Žepču bježe samo 3 boda. 

Tuzlaci su u posljednjoj utakmici polusezone podbacili u svim segmentima, a Žepčaci su predvođeni Azurom Čuškovićem (12 golova) zasluženo slavili. Tuzlaci koji se žele vratiti u Premijer ligu BiH u zimskoj pauzi moraju posložiti redove. 

Kuriozitet 2013. godine za Sloboda Solanu ogleda se u činjenici da su Tuzlaci ostvarili sve pobjede, izuzimajući susrete s Žepčem u kojima su u dva navrata poraženi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti