)
Solari rutinski protiv Zrinjskog

Premijer liga BiH za rukometaše

Solari rutinski protiv Zrinjskog

Novu domaću pobjedu izvijevali su rukometaši Sloboda Solane u duelu sa mostarskim Zrinsjkim. 

Tuzlaci su ubjedljivo slavili 41:25 u utakmici koja je bila lišena rezultatske neizvjesnosti. Za razliku od izdanja u Gračanici, Solari su na domaćem parketu ponovo djelovali ubojito.

Blistao je Amar Husejnović sa 10 golova, ali je epitet najefikasnije pripao Igoru Orloviću iz Zrinjskog, koji je postigao 12 golova. Raspoloženi su bili golmani Sloboda Solane Almin Bojić i Daniel Sabljić, a 7 golova postigao je i borbeni Edin Cerić.

Gosti su se trudili, ali je konačan rezultat odraz njihovog trenutnog kvaliteta. Pored pomenutog Orlovića za Zrinjski je 5 golova postigao Predrag Lukić. Solari su i u narednom kolu domaćini kada u Mejdan stiže ekipa Dervente.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.