Španija deklasirala Urugvaj, Katar bolji od Bahreina
FOTO: EPA

SP u rukometu

Španija deklasirala Urugvaj, Katar bolji od Bahreina

H. Zilić

Na SP-u u rukometu od 15:30 odigrana su dva duela 4. kola druge grupne faze.


U grupi 1, Španija je deklasirala Urugvaj rezultatom 23:38 i zakoračila u četvrtinu finala Mundijala. Arino sa devet pogodaka bio je prvo ime kod Španaca, dok je kod Urugvaja Liston postigao šest pogodaka.

U utakmici grupe 2, Katar je savladao Bahrein sa 28:23 i došao do četvrtog boda, ali u ovoj grupi Danska i Hrvatska večeras imaju meč lopte za četvrtinu finala protiv Japana, odnosno Argentine. Spomenimmo da je kod Katara najefikasniji bio Capote sa devet golova, dok se kod Bahreina Ahmed pet puta upisivao u strijelce.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi