Poznati učesnici SP-a iz evropske zone: Austrija priredila iznenađenje u baražu

Favoriti većinom sigurni

Poznati učesnici SP-a iz evropske zone: Austrija priredila iznenađenje u baražu

Haris Zilić

Poznati su svi učesnici SP za rukometašice koje će se držati u decembru mjesecu ove godine u Španiji.

Nakon revanš duela baraža, plasman na SP obezbijedile su selekcije Rusije, Češke, Slovenije, Srbije, Švedske, Austrije, Mađarske, Rumunije, Njemačke i Crne Gore.

Jedino iznenađenje u baražu priredile su Austrijanke koje su izbacile Poljsku. Nakon što je prvi meč završen 29:29, Austrijanke su u revanšu slavile sa 29:26.

Protivnice našoj reprezentaciji u prvom krugu kvalifikacija za EP selekcija Italije, deklasirana je dvomeču sa Mađarskom. Mađarice su slavile u prvom meču sa 46:19, a u drugom sa 41:12.

Prvenstvo će biti odigrano od 2. do 19. decembra ove godine u Španiji. Pored selekcije domaćina plasman su ranije obezbijedile reprezentacije Nizozemske, Hrvatske, Danske, Francuske i Norveške.

S ostalih kontinenata trenutno je plasman na SP izborila selekcija Kameruna iz Afrike i SAD iz Sjeverne i Centralne Amerike.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije