Danska osigurala plasman među osam, Njemačka bolja od Brazila
FOTO: EPA

SP u rukometu

Danska osigurala plasman među osam, Njemačka bolja od Brazila

H. Zilić

Odigrana su i dva posljednja duela današnjeg programa u četvrtom kolu druge grupne faze na SP-u u Egiptu.

U grupi 1, Njemačka je ostvarila trijumf protiv Brazila 31:24. Ova pobjeda im neće puno pomoći, jer su iz ove grupe kolo prije kraja plasman među osam obezbijedile selekcije Mađarske i Španije. Kod Njemačke najefikasniji je bio Golla sa sedam golova, Weber i Hafner su dodali pet. U redovima Brazila raspucan je bio Moraes, koji je meč okončao sa šest golova.

U grupi 1, Danska je bila bolja od Japana rezultatom 27:34 . Danci su ovim trijumfom kolo prije kraja osigurali plasman u četvrtinu finala. Dance je do trijumfa predvodio fenomenalni Jakobsen sa 11 golova, a kod Japanaca prvo ime bio je Agaire sa šest golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi