Španija razbila Bjelorusiju, s Hrvatskom za prvo mjesto

EP u rukometu

Španija razbila Bjelorusiju, s Hrvatskom za prvo mjesto

E. Škorić

Španska rukometna reprezentacija je, prema očekivanju, slavila protiv Bjelorusije sa 36:27.

Španija se ponovo bodovno izjednačila sa Hrvatskom i iz grupe 1 te dvije selekcije idu u polufinale, a jedino je pitanje ko će biti prvi, a ko drugi. To će biti odlučeno kada se međusobno sastanu u srijdu navečer.

Što se tiče današnje utakmice Španije i Bjelorusije, Bjelorusi su čak vodili prvi dio prvog poluvremena i generalno su se dobro držali s favorizovanom Španijom, koja je na odmor otišla sa 17:16.

U nastavku su Španci slavili s 20:12, nadigrali su Bjeloruse i na kraju zasluženo slavili sa 37:28.

Sole je postigao sedam golova u pobjedi Španije, šest je dao Maqueta, kao i Fernandez. dok je pet postigao Dujshebaev. Vailupau je postigao osam u timu Bjelorusije, a Kulesh šest golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije