Španija u drugom dijelu razbila Norvešku za plasman u finale

Svjetsko prvenstvo za rukometašice

Španija u drugom dijelu razbila Norvešku za plasman u finale

Adnan Beganović

U finalu Svjetskog prvenstva za rukometašice igrat će Holandija i Španija.

Nakon što je Holandija u prvom polufinalnom susretu iznenađujuće savladala Norvešku i u drugom nije prošlo bez iznenađenja.

Norveška je u duel sa Španijom ušla kao apsolutni favorit, no ipak su se na kraju radovale rukometašice Španije koje su slavile sa ubjedljivih 28:22.

Pitanje pobjednika odlučeno je u drugom poluvremenu s obzirom da je nakon prvih 30 minuta rezultat glasio 13:13. U drugom djelu su španske rukometašice odigrale mnogo bolje te su na kraju zasluženo slavile.

Do finala su ih vodile Barbosa sa sedam, te Rodriguez sa šest postignutih pogodaka, dok su kod Norveške bolje od ostalih bile Aune sa pet, te Skogrand i Herrem sa po tri pogotka.

Polufinale Svjetskog prvenstva:
Norveška - Španija 22:28
Norveška: Silje Solberg; Aune (5), Skogrand (3), Oftedal (2), Arntzen (2, 1p), Sanna Solberg (1) and Brattset (1) -initial team- Pedersen (ps), Waade (1), Hogdahl (-) , Jacobsen (-), Bakkerud (-), Herrem (3), Breistol (-), Loke (2) and Tomac (2p)
Španija: Navarro; Marta López (4), Mireya González (1), Ainhoa Hernández (2), Lara González (-), Cabral (7, 3p) and Jennifer Gutiérrez (-) -initial team- Zoqbi (ps), María Núñez (-) , Arderius (-), Eli Cesáreo (-), Etxeberria (-), Pena (4, 1p), Sole López (1), Alicia Fernández (3) and Almudena Rodríguez (6)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi