Spektakl u Poreču, Francuska jedva protiv Norveške

Evropsko prvenstvo

Spektakl u Poreču, Francuska jedva protiv Norveške

E. Škorić

Sjajan meč odigrali su Francuska i Norveška u Poreču, na kraju je Francuska slavila sa 32:31.

Danas je počelo Evropsko prvenstvo za rukometaše i odmah pregršt uzbuđenja, a jako zanimljivo bilo je u Poreču, gdje je Francuska u drugom meču 1. kola grupe B u tijesnoj i dramatičnoj završnici došla do pobjede nad Norveškom.

Norveška je bolje krenula u meč, a onda Francuska stiže do plus tri, pa se nastavljaju ekipe smjenjivati u vodstvu. Na poluvremenu je Norveška vodila sa 17:15.

Norvežani su dobrim dijelom drugog poluvremena vodili protiv favorizovane Francsuke, koja u samoj završnici dolazi do preokreta i na kraju pobjede.

Kentin Mahe je postigao osam pogodaka, dok je pet golova zabio Michael Guigou, a na drugoj strani Robin Tonnesen je zabio šest pogodaka, koliko je zabio i Kristian Bjornsen.

Datum i vrijeme odigravanja 12.01.2018, 20:30h
Dvorana Zatika Sports Arena, Poreč
Gledalaca
Sudije Raluy Lopez i Ramirez Sabroso (Špa)
Isključenja
Domaćin Gost
32 31
Rezultat na poluvremenu
15 17
Najefikasniji igrači
Kentin Mahe 8 Kent Tonessen 7
Michael Guigou 5 Kristian Bjornsen 6
Nikola Karabatić 4 Bjarte Myrhol  5
Luc Abalo 4 Sander Sagosen 3
Dika Mem 3 Goran Johannesen 3
Nicolas Tournat  2 Eivid Tangen 1
Valentin Porte 2 Chrisitan O'Sullivan 1
Trener

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi