Srbija dobro počela, pa doživjela debakl od Francuza
Reprezentacija Francuske ostvarila je pobjedu protiv Srbije. Iako nisu dobro ušli u uutakmicu na kraju su relativno lako došli do novih bodova.

Francuska prejaka za naše komšije

Srbija dobro počela, pa doživjela debakl od Francuza

E. Oštraković

Reprezentacija Francuske večeras je ubjedljivo savladala Srbiju u okviru drugog kola Svjetskog prvenstva.

Sve što je selekcija Srbije uspjela uraditi, jeste da pariraju Francuzima u prvoj polovini prvog poluvremena, a nakon toga, čini se da je Francuska ubacila u brzinu više i slomila otpor protivnika.

Krenuli su Srbi jako dobro, uspjeli su i povesti sa 3:1 te 4:2, ali Francuska se oba puta veoma lako vratila u igru. Sve do rezultata 9:9 igralo se gol za gol, a tada Francuzi prave seriju od 4:0 i odlaze na 13:9. Do kraja prvog dijela ponovo se igralo gol za gol, te se na odmor otišlo pri rezultatu 15:12.

U drugom poluvremenu Francuzi su odmah na početku dodali gas, te se odvojili na velikih plus 9 pri rezultatu 22:13. Pokušavala je Srbija da smanji rezultatski zaostatak ali jednostavno nije išlo. Prednost Francuske je rasla do maksimalnih plus 12 pri rezultatu 30:18. Konačan rezultat bio je 32:21.

Najbolji strijelac u reprezentaciji Francuske bili su Fabregas i Remili sa po pet golova. U reprezentaciji Srbije istakao se Radivojević sa šest postignuti golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi