Velika pobjeda Srbije protiv Francuske
Foto - EPA

Senzacija u Zrenjaninu

Velika pobjeda Srbije protiv Francuske

M. Šljivak

Rukometaši Srbije napravili su veliko iznenađenje i pobijedili su večeras u Zrenjaninu selekciju Francuske rezultatom 27:24.

Francuzi su kao veliki favoriti ušli u meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Imali su konstantno vodstvo do sredine prvog poluvremena kada Srbija serijom od 3:0 odlazi na dva gola prednosti, 9:7.

Održavala je domaća selekcija prednost do kraja prvog poluvremena, a na odmor su otišli sa tri gola prednosti, 14:11.

U nastavku Srbija velikom borbom održava prednost. Niti u jednom trenutku nisu Francuzima dopustili da im naprave neku veliku seriju kojom bi okrenuli meč u svoju korist, a sve je bilo gotovo kada je Srbija na pet minuta prije kraja otišla na pet golova prednosti.

Nikakvo čudo se više nije moglo desiti i naši susjedi su odlično otvorili kvalifikacije za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Mijajlo Marsenić i Lazar Kukić su predvodili Srbiju do trijumfa sa po šest golova, koliko je zabio Kentin Mahe kod Francuske.

Top Komentari

opasni_medo
Vidi što se ne poštuju epidemiološke mjere.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi