Srbijanke i Španjolke sigurne, iznenađenje Crnogorki

Počelo SP za rukometašice

Srbijanke i Španjolke sigurne, iznenađenje Crnogorki

E. Škorić

Ženska rukometna reprezentacija Srbije je na otvaranju Svjetskog prvenstva u Njemačkoj sa 43:23 pobijedila Kinu.

Od početka do kraja su Srbijanke dominirale i pri vodstvu 8:1 bilo je jasno da će ostvariti pobjedu protiv slabe selekcije Kine.

Crnogorske 'lavice' su iznenadile Dansku, pa su na teškom gostovanju slavile sa 31:24, a briljantna je bila Jovanka Radičević sa 12 pogodaka. Sutra će Crna Gora igrati protiv Rusije, koja je danas sa 36:16 savladala Tunis.

Španjolska je sa 28:24 bila bolja od Angole, a u istoj grupi je Rumunija sa 29:17 dobila Paragvaj, dok je Slovenija s 24:23 savladala Francusku. Od ostalih mečeva kažimo da je Argentina poražena od Češke sa 28:22, Brazilke i Japanke su remizirale sa 28:28, a Južnokorejke su sa 24:22 bile oblje od Holanđanki.

U zanimljivom susretu je Poljska sa 33:30 pobijedila Švedsku, dok je Norveška sa 30:22 pobijedila Mađarsku.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi