Srbijanke sigurne, Crnogorke nisu mogle protiv Ruskinja

Svjetsko prvenstvo, 2. kolo

Srbijanke sigurne, Crnogorke nisu mogle protiv Ruskinja

E. Ganibegović

Ženska rukometna reprezentacija Srbije je u drugom kolu grupe D Svjetskog prvenstva u Njemačkoj slavila u meču protiv Kameruna rezultatom 21:34.

Rukometašice Srbije su odigrale sjajan susret u kojem su od samog početka meča bile bolje. U prvom poluvremenu su napravile nedostižnu prednost od 11 golova razlike, dok su u drugom dijelu odradile rutinski posao, te tako upisale svoj drugi trijumf na prvenstvu. Srbijanke su ovom pobjedom obezbijedile plasman u osminu finala.

Najefikasnija rukometašica u redovima Srbije bila je Sanja Radosavljević sa šest pogodaka, dok je na drugoj stranI Lisa Belibi zabila pet.

Rukometašice Crne Gore su u grupi C poražen od Rusije s 24:28. Crnogorke su pružile dobar otpor favoriziranim Ruskinjama, međutim nisu uspjele stići do pobjede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti