Srbijanke upisale prvu pobjedu
Prvi dio bio je slab za rukometašice Srbije, no u nastavku su pokazale pravo lice i nadigrale Poljakinje

EP za rukometašice

Srbijanke upisale prvu pobjedu

E. Škorić

Rukometašice Srbije su u prvoj utakmici na Evropskom prvenstvu u Francuskoj pobijedile Poljsku sa 33:26.

Srbijanke su djelovale slabo na početku meča, nije bilo pravog ritma, ali vremenom su lomile otpor Poljakinja i na kraju došle do pobjede.

Na poluvremenu su Poljakinje vodile 14:13 iako je bilo i plus tri u jednom trenutku, ali u nastavku su reprezentativke Srbije jednostavno zaigrale u potpuno drugačijem izdanju, pa su nadigrale rivalke.

Krpež-Šlezak je bila najbolja igračica utakmice sa čak 11 golova iz 15 pokušaja, a odlično su je pratile Stoiljkovićeva i Lavko sa po pet. S druge strane, najefikasnija kod Poljakinja bila je Kudlač-Gloc sa šest golova, jednim više od Kinge Gržib.

U grupi sa Srbijom i Poljskom su još Danska i Švedska, a ove selekcije večeras igraju svoj prvi meč u grupi A.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi