St. Petersburg bolji od Constante

St. Petersburg bolji od Constante

Adnan Beganović

U okviru 4. kola Lige prvaka za rukometaše St. Petersburg je na domaćem terenu savladao Constantu (27:25).

Rukometaši ruske momčadi bolje su ortvorili utakmicu. Tokom prvog poluvremena konstantno su bili u vodstvo i na odmor su otišli sa četiri gola viška (14:10).

U drugom dijelu gosti su pokušavali sustići prednost domaćih, no u tome nisu uspjeli.

Kod pobjedničke momčadi najefikasniji su bili Šindin sa 7, te Nasirov sa 6 golova, dok su kod Constante najefikasniji bili Stavrositu sa 7, te Sadoveac sa 6 golova.

St. Petersburg - Constanta 27:25  (14:10)
St. Peterburg: Šindin 7, Nasirov 6, Poliakov 4, Česlov 3, Ljašenko 3, Mukhin 1, Pronin 1, Piškin 1, Višnevski 1, Bogdanov, Gaboev, Komok, Kostigov, Lauzhin, Orlov, Samarskij, Sanaškin

Constanta: Stavrositu 7, Sadoveac 6, Csepreghi 4, Angelovski 3, Criciotoiu 2, Novanc 1, Simicu 1, Toma 1, Adžić, Buricea, Ghionea, Irimescu, Popescu, Riganas, Sabou, Stanescu

Sedmerci: St. Petersburg: 2/5; Constanta: 4/5
Isključenja: St. Petersburg: 8; Constanta: 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.