Izabrali smo teži put: Šta je potrebno reprezentaciji BiH da ode na Evropsko prvenstvo?

Dvije pobjede protiv Austrije kao imperativ

Izabrali smo teži put: Šta je potrebno reprezentaciji BiH da ode na Evropsko prvenstvo?

E. Oštraković

Reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je ostvarila pobjedu protiv Estonije, ali samo sa dva gola razlike što samim tim znači da ćemo u slučaju istog broja bodova biti slabije plasirani.

Šansa za plasman na Evropsko prvenstvo naravno još uvijek postoji, ali mi smo "odabrali" dosta, dosta teži put.

Naime, našoj reprezentaciji su sada iz dva meča sa Austrijom i jednim sa Njemačkom najvjerovatnije potrebne dvije pobjede kako bi bila druga što znači siguran plasman na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta.

Naravno postoji i šansa da kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipe odemo na Evropsko prvenstvo, ali sa samo jednom pobjedom iz preostala tri meča, to će biti dosta teško, a upravo ova večerašnja pobjeda od dva razlike na kraju nas može skupo koštati pa da na kraju budemo i posljednjeplasirana ekipa u grupi.

Međutim, sve je to trenutno u domenu "matematike", a ono što mora da brine jeste teren, jer je teren jedino mjerilo, a večerašnja igra protiv Estonije sigurno da će zabrinuti sve navijače reprezentacije BiH, pa i samog selektora Šumana.

Naredne utakmice naša reprezentacija igra u martu. Obje su na domaćem terenu, a prva je protiv Austrije, te ćemo imati imperativ pobjede. Nakon toga ponovo na domaćem terenu igramo sa Njemačkom, a onda u maju završavamo kvalifikacije na gostujućem terenu protiv Austrije.

Nažalost nakon kiksa protiv Estonije dopustili smo da matematika odlučuje dosta više nego što je potrebno, te je veliko pitanje da li će Šuman konačno uspjeti izvući najbolje iz naših rukometaša u ovim kvalifikacijama, baš sada, kada je najviše potrebno?

Podsjetimo, Njemačka je stopostotna sa osam osvojenih bodova iz četiri susreta, dok Austrija, Estonija i BiH imaju po dva osvojena boda s tim da je Estonija odigrala četiri, a naš nacionalni tim i Austrija po tri meča.

Top Komentari

Ga_Zi_JA
Ima li bar jedan KVALIFIKACIONI CIKLUS, a da ne koristimo DIGITRON kako bi se PLASIRALI?
11 2
user1583752673
Potrebna nam je smjena generacije. Hvala Nikoli i Mirsadu ali oni ne mogu vise. A na smjenu mislim i na selektora branio sam ga dosad ali ovo vise nema smisla
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi