Šta se dešavalo u elitnom takmičenju: Šest ključnih obilježja Lige prvaka
Uwe Gensheimer: PSG nije izgubio na domaćem terenu od 2014.

12. kolo donijelo nekoliko zanimljivosti

Šta se dešavalo u elitnom takmičenju: Šest ključnih obilježja Lige prvaka

Prethodnog vikenda odigrano 12. kolo VELUX EHF Lige šampiona pružilo nam je neke zanimljive rezultate. 

HC Meshkov Brest je konačno pobijedio, Paris-Saint Germain HB jednostavno ne može izgubiti kod kuće, a vladajući prvaci, Montpellier HB, još uvijek se "batrgaju".

Evo šest poslastica iz 12. kola.

Barcino iživljavanje nad Kristianstadom

Može se reći da je FC Barça Lassa posebno natakarena na IFK Kristianstad u grupi A ove sezone. Švedski šampion je primio 87 golova u dva meča protiv Barce: Bilo je 44:25 u Švedskoj, 43:26 u Španiji ovog vikenda.

Barca se približava četvrtfinalu. Vode u grupi sa četiri boda ispred Telekoma Veszprém HC i trebaju samo još jedan bod iz posljednje dvije utakmice.

 
PSG bod od četvrtfinala

Paris Saint-Germain HB je još uvijek neporažen kod kuće u VELUX EHF Ligi šampiona, i to od novembra 2014. Ovog vikenda, dodali su pobjedu protiv HC PPD Zagreb, 33:28.

Baš kao i Barça u drugoj grupi, Parizu nedostaje samo jedan bod da osigura pobjedu u svojoj grupi i kartu za četvrtfinale. Samo MOL-Pick Szeged može da izazove francusku ekipu budući da zaostaju tri boda a u igri su još četiri poena.

Veszprém proslavlja obljetnicu pobjedom

Telekom Veszprém HC pobijedio je svoju petu utakmicu zaredom u konkurenciji, u utakmici nedelje slavili su protiv HC Vardara (29:27).

Bila je to borba za drugo mjesto u grupi koju je tim našega Mirsada Terzića sada zauzeo. Možda im je pobjeda bila predodređena, pošto je trener Veszpréma David Davis proveo nekoliko sezona kao Vardarov pomoćni trener i poznaje tim iznutra. Sigurno je pronašao pravi put za Veszprém nakon ne baš lijepog starta na početku sezone.

To je bila 300. utakmica Veszprema u Ligi šampiona, a pobijedili su u 67%.

Brest izbjegao da izjednači neslavan niz

Nakon što je izgubio devet utakmica zaredom, HC Meshkov Brest je izbjegao izjednačavanje najgoreg niza veličanstvenom pobjedom protiv Rhein-Neckar Löwena u grupi A, 27:24.

Brest je izgubio deset uzastopnih utakmica 2004/05 i ponovo 2006/07, ali je izbjegao da se to desi treći put. Iako je Löwen osigurao svoje mjesto među posljednjih 16, sada su izgubili četvrtu od proteklih pet utakmica.

Flensburg slavio nakon fantastične drame

Utakmica između SG Flensburg-Handewitt i RK Celja Pivovarne Laško u grupi B bila je fantastična. Utakmica je mogla da pođe u oba smjera, ali je penal od Hampusa Wannea donio Flensburgu dramatičnu pobjedu, 27:26.

Flensburg je morao čekati do nedjelje prije nego što je saznao za svoju sudbinu u grupi, ali je na kraju mogao slaviti. Obezbijedili su svoju kartu za posljednjih 16 dvije utakmice prije kraja.

Šampioni se još uvijek bore

Montpellier HB je imao užasnu sezonu nakon pobjede prošle godine. Međutim, oni se još uvijek bore za svoje mjesto u posljednjih 16 i poslali su snažnu poruku gostujućom pobjedom protiv PGE Vive Kielce u grupi A, 28:27.

Kielce je mogao pobediti HC Vardar, ali je poljska strana izgubila tri od posljednje četiri utakmice. Međutim, oni su još uvijek u utrci za drugo mjesto u grupi.

Bio je to impresivan izlazak iz krize i potencijalni trijumf koji im može preokrenuti sezonu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi