Stanić prešao u Metalurg

Sjajno pojačanje za Makedonce

Stanić prešao u Metalurg

Darko Stanić je veliko pojačanje makedonskog šampiona Metalurga za narednu sezonu.

Reprezentativni golman Srbije je sa timom iz Skoplja potpisao jednogodišnji ugovor, a drugi nije  ni mogao jer se već obavezao da će od 2012. biti u njemačkom Gopingenu. Reč je o golmanu koji je karijeru počeo u Mojkovcu, zatim je bio u Crvenoj zvezdi i švajcarskom Grasshoppersu, a poslednje tri sezone proveo je u slovenačkom Cimos Koperu.

Sa tom ekipom je prošle sezone osvojio titulu i Kup kao i Challenge Cup, ali onda je došlo do određenih problema sa menadžemntom kluba. Iz Zagreba je ovog ljeta doveden Gorazd Škof i postojala je mogućnost da Stanić čak pauzira godinu dana, ali klub koji trenira Lino Červar je reagovao i napravio odličan posao. Metalurg je rival Bosne BH Gas u SEHA ligi i po mnogima sa trenutnim kadrom može napasti jednu od vodećih pozicija u Regionalnoj ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.