Stipe Mandalinić prva žrtva krize u Fusche Berlinu

Završena saradnja

Stipe Mandalinić prva žrtva krize u Fusche Berlinu

A. Čaušević

Pandemija koronavirusa je pogodila praktično sve sportske kolektive, posebno se to odnosi na rukometne klubove. 

Kriza nije zaobišla ni Fuchse Berlin koji je danas raskinuo ugovor sa Stipom Mandalinićem koji za klub iz njemačke prijestolnice bio vezan još godinu.

"Ovo je posljedica krize koju je izazvao koronavirus. Nismo u mogućnosti da sljedeću sezonu započenemo s trenutnim igračkim kadrom", rekao je klupski direktor Bob Hanning.

Nijemci su sezonu završili za zelenim stolom što znači da je Fuchse ostao bez evropskih takmičenja. Za nastup u novoformiranoj Evropskoj ligi morat će sačekati na pozivnicu.

Inače, Mandalinić od dolaska u Berlin i nije opravdao svoja očekivanja. U tome su ga uglavnom spriječile povrede, a njegov prijevremeni odlazak ubrzali su i dolasci Lassea Anderssono i Mariana Michalczika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti