Stojanović bolji od Martinovića

Asobal liga, 22. kolo

Stojanović bolji od Martinovića

Adnan Beganović

U španjolskom rukometnom prvenstvu u okviru 22. kola odigrano je sedam utakmica, dok će posljednji susret 22. kola između Octavija i Cuence biti odigran u subotu.

Vodeći dvojac, Ciudad i Barcelona, nisu imali većih problema protiv Torrevieje i Antequere. U pobjedi Ciudada nad Torreviejom (27:21) najefikasniji je bio Aguinagalde sa 5 pogodaka, dok je Torrevieju predvodio Rochel također sa 5 pogodaka.

Barcelona je pred svojim navijačima s uvjerljivih 39:29 svladala Antequeru, a katalonsku momčad do nove pobjede predvodili su Ugalde sa 10, te Rocas i Igropulo sa po 6 pogodaka, dok su kod Antequere najučinkovitiji bili Baena sa 8 i Jimenez sa 6 postignutih pogodaka. Nekadašnji reprezentativac BiH, Branislav Obradović, za Antequeru je postigao 4 pogotka.

U duelu momčadi čije boje brane dva bh. reprezentativca, Aragona (Stojanović) i Toleda (Martinović) nakon 60 minuta više razloga za slavlje imao je Vukašin Stojanović. Aragon je trijumfovao rezultatom 29:27, a Stojanović se jednom upisao u listu strijelaca, dok je Martinović postigao 3 pogotka.

Portland je pred svojim navijačima s ubjedljivih 35:25 pobijedio Ademar. Ruesga sa 10 i Jurkiewicz sa 7 pogodaka predvodili su Portland, dok je Mikel sa 7 pogodaka bio najučinkovitiji kod Ademara. Bh. reprezentativaxc u dresu Ademara, Nikola Prce, nije se upisao u listu strijelaca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.