Stojanović i Martinović solidni u 21. kolu

Asobal liga

Stojanović i Martinović solidni u 21. kolu

Adnan Beganović

U sedmici iza nas kompletirano je 21. kolo Asobal lige u kojem je vodeći dvojac Ciudad Real i Barcelona, upisao sigurne pobjede, dok su naši reprezentativci Vukašin Stojanović i Darko Martinović imali solidan učinak u trijumfu svojih momčadi.

Vodeći Ciudad pred svojim navijačima pobijedio je Arrate (28:23) te tako nastavio niz nepobjedivosti. Kod Ciudada istakao se García Parrondo koji je postigao 6 pogodaka, dok je kod Arratea sa 7 pogodak najučinkovitiji bio Dalibor Ćutura.

Barcelona je na gostovanju kod Cuence upisala sigurnu pobjedu (37:29), a katalonsku momčad do trijumfa su predvodili Rocas, Noddesbo i Tomas. Prvi je postigao 8, drugi 7, a treći 6 golova, dok je kod Cuence sa 10 postignutih pogodaka briljirao Pavan.

Toledo našeg Darka Martinovića u triler završnici pred svojim navijačima pobijedio je Naturhouse La Rioju, a desni bek naše reprezentacije postigao je 3 pogotka.

Aragon čije boje od ove sezone brani bh. reprezentativac Vukašin Stojanović u 21. kolu slavio je na gostovanju kod Cangasa. Naš reprezentativac u pobjedu svoje momčadi ugradio je 3 pogotka.

Derbi kola u Valladolidu igrali su istoimeni domaćin i Ademar, a nakon 60 minuta više razloga za slavlje imali su rukometaši Valladolida koji su trijumfovali rezultatom 30:23, te se tako osamili na 3. mjestu tabele. Kod Valladolida najefikasniji je bio Gurbindo sa 5 pogodaka, dok je kod Ademara sa 7 golova najučinkovitiji bio Ortigosa. Bg. reprezentativac u dresu Ademara, Nikola Prce, nije se upisao u listu strijelaca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.