Stopama Sloge iz Gornjeg Vakufa: Tarik Kasumović u Španiji izborio viši rang
Kasumović (desno): Stigao iz turskog Goztepea

Auto Gomas Finfin u Asobal ligi

Stopama Sloge iz Gornjeg Vakufa: Tarik Kasumović u Španiji izborio viši rang

Bh. rukometni internacionalac Tarik Kausmović od naredne sezone igrati u elitnom rangu španskog rukometa - Asobal ligi.

Njegov tim u čijem je stručnom štabu i nekadašnji rukometaš sarajevske Bosne Umberto Brajković bio je peti na kraju sezone u Drugoj ligi, ali je i sa posljednje pozicije u doigravanju ipak uspio napraviti podvig.

U finalnom meču doigravanja Auto Gomas Finfin je savladao Viveros Herol Nava 25:24, pa se tako ekipa iz Santandera pridružila Alcobendasu prvoplasiranoj ekipi iz regularnog dijela koja je direktno izborila viši rang.

U finalu koje se igralo u Segoviji Kasumović je zabio tri gola i to u prelomnim minutama meča, kada je protivnički tim sustigao zaostatak Auto Gomasa.

Lijevi bek rođen u Splitu koji je igrao svojevremeno za Slogu iz Gornjeg Vakufa ima 26 godina, bio je član naše mlade reprezentacije, a u Španiju je otišao iz turskog Goztepea.

Ovaj tim vraća se u Asobal, nakon što je tamo igrao od 2015. do 2017.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi