Studenti dočekuju Lavove

Rukometna Liga prvaka

Studenti dočekuju Lavove

Rukometni prvak Bosne i Hercegovine, ekipa Bosna BH Gas, danas u Olimpijskoj dvorani Zetra dočekuje njemačku ekipu Rhein-Neckar Lowena u okviru Lige prvaka.

Zanimljivo je da je današnji protivnik Studenata u vlasništvu Dietmara Hoppa, vlasnika Hoffenheima. Njemačka ekipa prepuna je zvijezda. Tu igraju Islanđani Snorri Gudjonsson, Olafur Stefansson i Gudjon Valur, Poljak Karol Bielcki, te Nijemci Fritz, Groetzki i Roggisch. Sama ova imena pokazuju kako danas u Sarajevu gostuje jedna od najjačih svjetskih rukometnih ekipa.

"Način na koji smo radili u proteklih skoro tri mjeseca daje nam za pravo da vjerujemo kako se možemo nositi sa jednom takvom ekipom kao što je Lowen. O njihovoj snazi je suvišno govoriti i mi ih u svakom slučaju respektujemo, ali ih se ne bojimo. U ime svojih saigrača mogu obećati da ćemo ostaviti srce na terenu, pa ćemo vidjeti koliko se možemo oduprijeti jednoj takvoj ekipi", kazao je srednji bek Bosne BH Gas, Tarik Međić.

Utakmica rukometne Lige prvaka između Bosne BH Gas i Rhein Neckar Lowena na programu je danas, sa početkom u 15:30 sati, u Olimpijskoj dvorani Zetra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.