Studenti furiozni na startu

Premijer liga za rukometaše, 1. kolo

Studenti furiozni na startu

Adnan Beganović

Večeras je odigrano pet susreta prvog kola Premijer lige za rukometaše. Aktuelni prvak naše države, RK Bosna BH Gas, u Mostaru je deklasirao domaći Zrinjski (35:18) te tako na najbolji mogući način ušao u novu sezonu.

Sarajevski Studenti na čelu s novim trenerom Irfanom Smajlagićem sjajno su otvorili novu sezonu. U Mostaru su rukometaši Bosne pružili sjajnu partiju i bez većih problema pobijedili novog premijerligaša Zrinjskog. Konačan rezultat (35:18) najbolje govori o odnosu snaga na parketu.

Lokomotiva iz Brčkog lakše od očekivanog na svom parketu svladala je visočku Bosnu (29:21), kao i Goražde Čelika (36:25).

Dva najzanimljivija susreta odiigrana su u Zavidovićima, gdje je domača Krivaja u triler završnici poražena od Konjuha (23:22), te u Ljubuškom gdje us Izviđač i Gradačac podijelili bodove (23:23)

Premijer rukometna liga, 1. kolo:

Brčko: Lokomotiva - Bosna Prevent 29:21
Zavidovići:  Krivaja - Konjuh 22:23
Goražde: Goražde - Čelik 36:25
Mostar: Zrinjski - Bosna BH Gas 18:35
Ljubuški: Izviđač MI grupa - Gradačac 23:23

16. septembra:
Banja Luka: Borac m:tel - Sloga


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti