Studenti ljuti zbog poraza
I SportSport.ba u svlačionici Studenata

Bosna minimalno poražena

Studenti ljuti zbog poraza

Rukometaši NEXE-a iz Našica s minimalnih 29:28 savladali su Bosnu BH Gas na Međunarodnom rukometnom turniru  u Varaždinu.

Nakon susreta novinarima su se obratili šef struke hrvatske momčadi Kasim Kamenica, zatim trener Studenata Danijel Riđić i kapiten našeg predstavnika Petar Kapisoda.

"Tek smo na početku priprema, pa susret možda i nije bio toliko kvalitetan, no zato je bio veoma borben. Bosna tokom sezone ima mnogo kvalitetnijih susreta od nas i to se vidjelo na parketu. Mislim da su radi toga Studenti i većim dijelom susreta bili u vodstvu, no mi smo uz našu kvalitetu i veliku borbenost uspjeli se vratiti i i na kraju slaviti", rekao je trener hrvatske momčadi Kasim Kamenica.

"Imali smo i dobrih, ali i dosta loših momenata u ovih 60 minuta. Kada sve saberem i oduzmem ne možemo i ne smijemo biti zadovoljni jer smo prokockali veliku prednost", rekao je trener Studenata Danijel Riđić, dok je Kapisoda izjavio:

"Imali smo kontrolu susreta nekih 40 minuta, no opet nam se ponovila naša boljka koja nas prati već mnogo vremena, a to je da jenostavno ne možemo da nokautiramo protivnika. Moramo to što prije popraviti.

Bosna je u Varaždin doputovala bez Josipa Nekića koji je na rehabilitaciji, a Faruk Vražalić je imao manju minutažu zbog lakše povrede. Studenti sutra odmah nakon susreta za treće mjesto putuju u Poreč gdje će uz naporne treninge odigrati i nekoliko prijateljskih susreta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.