"Studenti" marširaju ka tituli

Dominacija Bosne SO u domaćem prvenstvu

"Studenti" marširaju ka tituli

Rukometaši sarajevske Bosne Sunce osiguranje završili su porazom od Schaffhausena igranje u eurokupovima ove sezone, ali su u domaćem prvenstvu i dalje bez konkurencije.

Iako je najavljivana pobjeda i prolazak u polufinale Kupa pobjednika kupova protiv Schaffhausena, do toga nije došlo. Švajcarci su prošli dalje, a „studentima“ je ostao „gorak ukus u ustima“.

Međutim, bez obzira na poraz od švajcarskog predstavnika, rukometaši sarajevske Bosne Sunce osiguranje i ove sezone napravili veliki uspjeh. Ni jedna druga ekipa iz Bosne i Hercegovine, u bilo kom sportu, ne može se pohvaliti uspjesima koje su postigli sarajevski „studenti“ i na tom im treba čestitati.

U bh. Premijer rukometnoj ligi sasvim je druga priča. Tu Bosna ne zna za poraz i sve osim odbrane titule prvaka Bosne i Hercegovine predstavljalo bi prvorazrednu senzaciju.

   Nije nemoguće da sa te dvije pobjede već i matematički odbranimo titulu. Naravno, uz pretpostavku da Borac izgubi u Gradačcu. No, to nas previše i ne zamara. Da bi odbranili titulu moramo prije svega igrati dobro, ko god se nalazio sa suprotne strane. Imamo pred sobom pet dana da se kvalitetno pripremimo. Bitno je da zadržimo dobar ritam treninga i odigramo još bolje nego protiv Konjuha, što sigurno možemo" rekao je trener „studenata“ Vojislav Rađa za zvaničnu stranicu kluba.

Bosna SO u naredna dva kola Premijer rukometne lige BiH igra sa Krivajom i Izviđačem i u slučaju obje pobjede, što je sasvim izvjesno, „studenti“ bi i matematički osigurali novi naslov prvaka države.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti