Studenti obećavaju borbu do posljednjeg daha

Liga prvaka za rukometaše

Studenti obećavaju borbu do posljednjeg daha

Adnan Beganović

U okviru 6. kola Lige prvaka za rukometaše naš predstavnik Bosna BH Gas u Zetri dočekuje sjajnu ekipu Veszprema. Trener popularnih Studenata, Irfan Smajlagić, prije sutrašnjeg duela najavio je borbenu igru, ali je i pozvao navijače da u što većem broju dođu na sutrašnji spektakl.

Svi ljubitelji rukometa u našem glavnom gradu sutra će u Zetri imati priliku vidjeti jednu od najboljih evropskih momčadi, mađarski Veszprem. Susret počinje u 17 sati  i 30 minuta, a nakon prošlosedmičnog poraza u Mađarskoj naš prvak imat će priliku da popravi utisak pred svojim navijačima.

"Veszprem je sami vrh evropskog rukometa i našoj mladoj ekipi utakmice sa ovakvim protivnikom od velikog su značaja. U Mađarskoj smo poraženi sa velikom razlikom i sutra ćemo dati sve od sebe kako bismo popravili dojam. Želio bih naglasiti da prikazana igra iz susreta u Mađarskoj nije pravo mjerilo naše snage jer smo tamo doista bili desetkovani. Pored toga što smo bili oslabljeni neigranjem nekoliklo igrača, skoro čitava ekipa je bila pod temperaturom i to se osjetilo na našoj igri", rekao je popularni Pipe i dodao:

"Veszprem je i u sutrašnjem duelu apsolutni favorit, no mi se nećemo predati. Pokušat ćemo pružiti što bolji otpor, a ukoliko nam se ukaže prilika za nešto više, siguran sam da ćemo je iskoristiti. Poraz od 17 golova razlike u prošlom duelu sigurno boli, ali i to je neki vid sazrijevanja. Ušli smo u jedan veliki projekat, koji zahtjeva strpljenje, a rezultat će doći sasvim sigurno, samo svi zajedno moramo biti strpljivi i vjerovati u ono šta radimo."

Susret između Bosna BH Gasa i Veszprema na rasporedu je sutra u 17 sati i 30 minuta, a podrška našem jedinom sportskom kolektivu koji igra u najeminentnijem evropskom takmičenju je potrebna, pa zbog toga sve ljubitelje rukometa pozivamo da sutra dođu u Zetru i još jednom pomognu popularnim Studentima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.