Studenti pali u posljednjoj sekundi

Liga prvaka za rukometaše

Studenti pali u posljednjoj sekundi

Adnan Beganović

U okviru 4. kola Lige prvaka za rukometaše Bosna BH Gas poražena je na gostovanju kod Constante (26:25). Studenti su imali bod do gotovo posljednje sekunde susreta, no opet je sreća okrenula leđa izabranicima Irfana Smajlagića.

Domaći rukometaši su mnogo bolje otvorili susret i već na samom početku stekli su ogromnu prednost. Izabranici Irfana Smajlagića na otvaranju susreta djelovali su izgubljeno, što su rukometaši Constante znali iskoristiti, pa je u 12. minuti na semaforu stajalo 7:1 za domaće.

Smajlagić je bio primoran na samom otvaranju meča tražiti minut odmora, no nakon istog igra Studenata se popravila, pa u 19. minuti dolaze na zaostatk od samo tri gola (8:5). Tri minuta kasnije Constanta ima samo gol viška, da bi u 26. minuti golom Međića iz kontranapada Studenti došli do izjednačenja (11:11). U posljednja dva minuta prvog poluvremena ušlo se pri neriješenom rezultatu (12:12), no u samom finišu Studenti ponovo djeluju izgubljeno, što domaći koriste i na odmor odlaze sa solidnom zalihom (16:12).

Izabranici Irfana Smajlagića dobro su otvorili drugi dio susreta, te sa dva vezana pogotka došli su na minus dva, no domaći uzvraćaju sa serijom 3:0, a malo zatim dolaze i do sedam golova prednosti i činilo se da je pitanje pobjednika rješeno, no tako nisu mislili Studenti.

Borbenom igrom u odbrani Studenti postižu nekoliko laganih golova i desaetak minuta prije kraja serijom od 4:0 dolaze na tri gola zaostatka. Prednost od tri gola domaći su držali do dva minute pred kraj kada Studenti predvođeni raspoloženim Međićem i Divkovićem dolaze do minus jedan. U posljednjem napadu Studenata Pažin sjajno pogađa za izjednačenje, no nekih sedam sekundi prije kraja domaći postižu pogodak za pobjedu.

Sve u svemu, iako oslabljeni, izabranici Irfana Smajlagića pružili su dobru partiju i samo malo sreće je nedostajalo pa da se u Sarajevo vrate sa velikim bodom. Međutim, uprkos svemu, ne treba očajavati jer Studenti su još uvijek u igri za osminu finala i po svemu sudeći za prolaz među 16 najboljih evropskih momčadi trebat će pobijediti St.Peterburg i Constantu u Skenderiji.

Kod Constante večeras je najbolji bio Toma koji je postigao 8 pogodaka, dok su kod Bosne Međić sa 5, te Divković i Karačić sa po 4 pogotka bili najefikasniji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.