Studenti poniženi u Mađarskoj

Loša igra i još lošiji odnos

Studenti poniženi u Mađarskoj

Adnan Beganović

U okviru 5. kola grupe Lige prvaka za rukometaše, Bosna BH Gas, ponižena je na gostovanju u Mađarskoj. Veszprem je očitao pravu rukometnu lekciju Studentima pa pobjeda od 11 razlike (35:18) je i najbolji pokazatelj odnosa snaga na terenu.

Od samog početka susreta rukometaši Veszprema pokazali su ko je gazda na terenu. U prvih sedam minuta Veszprem je postigao 6 golova, dok naš predstavnik nije ni jedan, tako da jet već tada pitanje pobjednika bilo riješeno. Kako je počelo prvo poluvrijeme tako se i nastavilo. Veszprem je igrao sjajnu odbranu 6-0, za koju naš tim nije imao nikakvo rješenje, a nakon sjajnih odbrana sjevale su kontre pa jet rezultat rastao iz minute u minut. Na kraju poluvremena na semaforu jet stajalo 22:7 u korist domaćih rukometaša.

U drugi dio domaći rukometaši ušli su dosta opuštenije, ali i uz takvu igru uspjevali su zadržati stečenu prednost, a stekao se utisak da je Veszprem u drugih 30 minuta povukao ručnu, no uprkos tome punio je mrežu našeg predstavnika.

U redovima Veszprema najefikasniji us bili Sulić sa 7 te Šešum sa 5 golova, dok je kod Studenata sa 4 gola najefikasniji bio Damir Doborac. Naš reprezentativac u dresu Veszprema, Mirsad Terzić, postigao je jedan pogodak, a golman mađarskog kluba Dejan Perić briljirao je u prvom poluvremenu u kojem je skupio 12 odbrana.

Liga prvaka:

Veszprem – Bosna 35:18

Pordak:
Veszprem 8, Loven 8, Kielce 5 (-1), Chambery 3 (-1), Gorenje 2, Bosna 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti