Studenti prokockali pobjedu

Liga prvaka za rukometaše

Studenti prokockali pobjedu

Adnan Beganović

U okviru 1. kola Grupe D Lige prvaka za rukometaše bh. šampion RK Bosna BH Gas poražen je na gostovanju kod St. Petersburga (27:32). Uskoro opširnije.

Utakmicu su bolje otvorili domaći rukometaši (4:2), no ubrzo naš predstavnik pravi veliku seriju od 5:0 i dolazi do viška od 3 gola (7:4). Međutim, kako su za kratko vrijeme došli do prednosti, tako su Studenti istu i prokockali. Domaći rukometaši serijom od 5:1 dolaze do prednosti (9:8), da bi s minimalnom prednošću na odmor otišli ipak izabranici Irfana Smajlagića.

Početak drugom poluvremena u potpunosti je pripao našem predstavniku. Studenti su prije svega dobrom odbranom na otvaranju drugog dijela uspjeli doći do velikih plus četiri (15:11) i u tim momentima činilo se da je Bosna na korak do trijumfa.

Međutim, tako nisu mislili izabranici Dmitrija Torgovanova koji za veoma kratko vrijeme rezultat okreću u svoju korist. U zadnjih 10 minuta ušlo se pri rezultatu 24:22 za domaće, a u 52. minuti Studenti su mogli do izjednačenja, no Čakiću u kontranapadu ispada lopta.

Kod rezultata 24:23 za St. Petersburg izabranici Irfana Smajlagića imali su tri napada za izjednačenje, no niti jedan nisu uspjeli realizirati i čini se da je upravo u ovom periodu utakmica prelomljena.

U nekoliko zadnjih minuta, ponajviše zahvaljujući brzopletosti Studenata u napadu, domaći uspjeli postići nekoliko laganih golova i na kraju sasvim zasluženo slaviti (32:27).

Kod St. Peterburga najefikasniji je bio Aleksej Shidin sa 9 golova, dok je u redovima Bosne sa 7 golova Risto Arnaudovski bio najučinkovitiji.

Liga prvaka, 1. kolo:
St. Petersburg - Bosna BH Gas 32:27 (11:12)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.