Studenti uvjereni u trijumf

Premijer liga za rukometaše

Studenti uvjereni u trijumf

Adnan Beganović

Aktuelni prvaci BiH, rukometaši Bosna BH Gasa, večeras na Mojmilu u okviru 11. kola Premijer lige dočekuju Goražde, a u redovima Studenata pred ovaj susret vlada dobra atmosfera.

"Iza nas je oko četiri mjeseca žestokog rada i večerašnjim susretom zatvorit ćemo prvi dio sezone. Mislim da smo u ovom trenutku bolja momčad od Goražda i vjerujem da pobjeda ne bi trebala doći pod znak pitanja. U prvenstvu smo na dobrom putu da odbranimo titulu, a i u Ligi prvaka još uvijek imamo šanse za prolazak u narednu fazu", rekao je Josip Nekić pred večerašnji duel.

Iako je Bosna BH Gas naš jedini predstavnik u najelitnijem klupskom takmičenju, Ligi prvaka, i iako su Studenti superiorni u domaćem prvenstvu, odaziv publike na utakmice je ispod svakog nivoa, a kapiten sarajevske momčadi Petar Kapisoda vjeruje da će večeras dvorana na Mojmilu biti punija te da će navijači zajedno sa igračima proslaviti naslov jesenjeg prvaka.

"Susret sa Goraždem za nas je od ogromnog značaja jer ukoliko večeras slavimo na odmor ćemo otići sa velikom prednosti u odnosu na naše konkurente i mirno ćemo se moći pripremati za nastavak sezone i iskušnja u Ligi prvaka koja nas očekuju. Ovim putem pozvao bih sve navijače našeg kluba da večeras dođu u što većem broju te da nas podrže i nadam se na kraju zajedno sa nama proslave titulu jesenjeg prvaka", rekao je crnogorski reprezentativac Petar Kapisoda.

Susret između Bosne i Goražda počinje u 19 sati, a Uprava kluba odlučila je da ulaz na posljednju utakmicu jesenjeg dijela sezone bude slobodan. Pored susreta na Mojmilu danas će u Zenici snage odmjeriti domaći Čelik i Borac iz Banja Luke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.