Studenti zamrznuti na minus 26

Barcelona ubjedljiva u Skenderiji

Studenti zamrznuti na minus 26

Adnan Beganović, foto: A. Balić

Rukometaši aktuelnog evropskog prvaka Barcelone bez većih problema večeras su u Skenderiji u okviru 5. kola Lige prvaka savladali bh. šampiona Bosnu (43:17).

Na samom otvaranju utakmice izabranici Irfana Smajlagića su uspjeli parirati mnoko kvalitetnijom suparniku. U 5. minuti na semaforu je stajalo :3:3, da bi onda Barcelona velikom serojom od 9:1 riješila pitanje pobjednika.

U završnici prvog dijela Studenti su zaigrali nešto bolje, te su zahvaljujući Tariku Međiću, koji je postigao četiri gola, digli publiku na noge.

Na golu katalonskog diva u prvih 30 minuta briljirao je bh. reprezentativac Danijel Šarić, koji je imao čak 11 odbrana.

U drugom dijelu Barcelona nije posustajala, odnosno igrači katalonske momčadi su igrali kao da nemaju veliku rezultatsku prednost i iz minuta u minut su isti povećavali za konačnih 43:17.

Kod Bosne najefikasniji je bio kapiten Tarik Međić, dok su golmani Martinović i Tatar imali ukupno 12 odbrana, a s druge strane gotovo svi Barcelonini igrači su bili raspoloženi. Golman bh. reprezentacije Danijel Šarić skupio je 15 uspješnih odbrana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.