Studentima otvoren put za osminu finala LP

St.Petersburg bolji od Constante

Studentima otvoren put za osminu finala LP

Adnan Beganović

U okviru 6. kola Lige prvaka u grupi D večeras je odigran jedan susret čiji su konačan rezultat sa mnogo zebnje iščekivali i u taboru Bosna BH Gasa.

Naime, u Rusiji su snage odmjerili domaći St.Petersburg i Constanta, a nakon 60 minuta više razloga za slavlje imali su domaći rukometaši koji su trijumfovali rezultatom 29:26.

Pobjeda St.Petersburga sasvim sigurno će obradovati i popularne Studente, koji će tako najvjerovatnije sami odlučivati o svojoj sudbini.

Naime, nakon nepotpunih 6 kola Constanta i St.Petersburg dijele četvrto mjesto sa po četiri osvojena boda, dok je Bosna posljednjeplasirana sa jednim osvojenim bodom.

Međutim, obje ove ekipe Studentima dolaze u goste i ukoliko bi bh. šampion ostvario obje pobjede, najvjerovatnije bi se plasirao u osminu finala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.