Šuman: Ne možemo se uigravati preko telefona i okupljati na tramvajskoj stanici

Počinje sedmica EHF

Šuman: Ne možemo se uigravati preko telefona i okupljati na tramvajskoj stanici

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine od danas će ponovo biti na okupu, prvi put nakon tragične suspenzije i za zelenim stolom izgubljenog baraža.

Da su bile drugačije okolnosti, ovu sedmicu EHF-a iskoristili bi da se što bolje uigramo za mečeve s Norveškom, no slučaj "Nuić" Švicarce je gurnuo u zagrljaj prejakoj skandinavskoj selekciji.

Prema riječima selektora Bilala Šumana, naredni mečevi sa Crnom Gorom, u petak i subotu u Podgorici, neće samo poslužiti vraćanju samopouzdanja kod skršenih igrača, već nastavku zacrtanog dugoročnog cilja - stvaranja respektabilnog tima kojem će prvi naredni cilj biti plasman na Evropsko prvenstvo.

"Svima nama je teško palo to izbacivanje iz baraža, ali naprosto moramo krenuti dalje. Ne mogu se prethodna dešavanja tako lako zaboraviti, ali neophodno je da nastavimo raditi kao da se ništa nije dogodilo. Nakon što smo izanalizirali rad u prethodna dva ciklusa, evidentan je napredak. Mislim da igramo puno brže, mnogo više golova zabijamo iz kontre i polukontre što nam omogućava zaista sjajna odbrana. Pomaci su napravljeni i u igri s igračem manje i igračem više, a preostaje nam da uigravamo napad šest na šest, da umjesto jednog polaza imamo tri ili četiri, sedam do deset dodavanja...

Zato je bitno da svaki termin iskoristimo da budemo što više zajedno, jer ne možemo se uigravati preko telefona i okupljati na tramvajskoj stanici. U junu ćemo također biti zajedno deset dana i sugurno ćemo iz treninga u trening dobivati na automatizaciji", priča selektor Šuman.

On neće na raspolaganju ove sedmice imati sve igrače. Senjamin Burić odranije je povrijeđen, Ivo Karačić nedavno je povrijedio preponu, dok je Edinu Tataru pukao mišić. Faruk Vražalić i Tomislav Nuić će se priključiti naknadno budući da u Turskoj igraju Kup.

Tu su od novih igrača lijevo krilo Delić i pivot Vrgoč, kao i mladi talentovani Klis, član juniorske reprezentacije.

"Vidjet ćemo da isprobamo ove nove igrače. Što se Klisa tiče, vrlo je talentovan i dobro je da bude malo sa iskusnijim igračima, da osjeti kako je biti A reprezentativac. Bio je dobar na turniru u Bugojnu, gledao sam sve naše utakmice i mislim da ima tu nekoliko zanimljivih igrača koji kroz dvije tri godine mogu biti jako dobri. Pitanje je kako će se razvijati. Bitno je samo da i kod njih postoji kontinuitet okupljanja."

Top Komentari

Harisss
Svaka tebi cast Sumanu! Ne zalis se a tesko ti je raditi. Uvjeren sam da ces BiH odvesti na Euro.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi