Sezona nije mogla bez drame: Kiel stigao do trofeja
FOTO: liqumoly-hbl.de

Super Kup Njemačke

Sezona nije mogla bez drame: Kiel stigao do trofeja

H. Zilić

Rukometna sezona u Njemačkoj otvorena je utakmicom Super Kupa između Kiela i Rhein Neckar Lowena i odmah smo na startu  nove sezone vidjeli dramu.

Utakmica je protekla u fenomenalnoj igri oba tima koja su se smjenjivala u vodstvu.

Gledali smo veoma dobar, na momente atomski rukomet i pokazatelj zašto se Njemačkoj igra najbolji klupski rukomet na svijetu.

Nakon dosta borbe, preokreta, susret je završen rezultatom 34:34 pa su pobjednika odlučivali sedmerci.

U penal seriji slavio je Kiel sa 4:3 za ukupnih 37:36.

Jedan od junaka Kiela bio je golman Mrkva koji je odbranio sedmerac Andersenu, a nakon toga Byilik je pogodio za trofej.

Oglasi

Nakon  regularnog dijela kod Kiela su najefikasniji bili Wallinius i Reinkind sa po soam golova, dok su kod RN Lowena najefikasniji bili Groetzki i Kohlbacher sa po sedam golova.

Nova sezona Bundeslige starta sutra (četvrtak 24. august9.

Od 19 sati gledamo dva meča, a sastaju se:

Erlangen - Hannover

Flesnburg - Hamburg

Top Komentari

rauber_bh
Byllik je promašio penal i to jedini j Kilu.
0 0
rauber_bh
Kakve su budale ovi novinari. Pa mogo si pogledat utakmicu pa napisat izvjestaj. Wallinius je igro 3 minute nije mogo dat 8 golova nema sanse.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi