Sve ekipe u ženskoj Ligi prvaka prošle dalje

Neobična odluka

Sve ekipe u ženskoj Ligi prvaka prošle dalje

Admin Čaušević

Svi učesnici grupne faze Lige prvaka za rukometašice prošli su dalje, odluka je to EHF-a.

EHF je sve utakmice koje nisu odigrane registrovao rezultatom 10:0 te odlučio da se svih 16 ekipa plasira u nokaut fazu.

Prilikom donošneja ove odluke u obzir su uzeti napori svih timova da se pronađu termini za odigravanje neodigranih utakmica, ali to jednostavno nije bilo moguće zbog pandemije koronavirusa.

"Sezona 2020/21. pokazuje se izazovnom. Uslovi se neprestano mijenjaju, a mi nastojimo pronaći najbolju od svih mogućnosti i odigrati što više utakmica. Sada ćemo ekipama ponuditi priliku za takmičenje u osmini finala, tada slijedi uobičajeno četvrtfinale", objasnio je odluke predsjednik EHF-a Michael Wiederer.

Ista odluka za takmičenja u muškoj konkurenciji još uvijek nije donesena jer se u EHF-u nadaju da će se zaostale utakmice ipak uspjeti odigrati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi