Melina Pilav dobila poziv reprezentacije Švedske

Bila na radaru BiH

Melina Pilav dobila poziv reprezentacije Švedske

H. Zilić

Bosna i Hercegovina je početkom ove godine aktivirala žensku rukometnu reprezentaciju nakon skoro decenije posta.

Dosta se imena spominjalo i povezivalo s našom selekcijom, pogotovo djevojke koje igraju vani.

Obzirom da RSBiH još nije potpuno kristalizirao situaciju oko ženskih reprezentacija, a i činjenica da su neke omladinske selekcije ostale bez okpuljanja, dok se neke nisu proslavile na EP B divizije, ostale selekcije ne čekaju i šalju pozive djevojkama koje su bile na radaru Bosne i Hercegovine.

Nakon Emme Nuhanović poziv u U19 reprezentaciju Švedske dobila je i Melina Pilav, koja je također bila jedna od djevojaka koju je pratio RSBiH, ali nije našla svoje mejsto na spisku. Pilav igra za Skovde i jedna je od najtalentovanijih rukometašica u Švedskoj.

Nakon Ćamile Mičijević, Elme Haličević, Nuhanović i Pilav su svježi primjeri da je BiH mogla imati veoma respektabilnu žensku selekciju, ali očigledno smo "zakasnili" u nekim potezima.

Tako će Melina Pilav nositi dres jedne od najjačih evropskih selekcija i sigurni smo da je pred ovom djevojkom obećavajuća karijera.

Top Komentari

Baco
Nije morala izabrati selekciju jos jer je egzistenciju mogla i bez repke obezbjedit.Znaci da joj BiH ne znaci nista i da je stranac ...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi