Talant Dujšebajev: Zašto ne bi bio Final Eight?

Veliki kaos u rasporedu rukometnih utakmica

Talant Dujšebajev: Zašto ne bi bio Final Eight?

Kalendar koji je EHF na brzinu sastavio nakon odgađanja Olimpijskih igara u Tokiju naišao je na brojne otpore diljem rukometne Europe.

Malo ko vjeruje da su avgust i septembar dobri termini za igranje završnice europskih klupskih natjecanja. 

Većina je sklona junu kao idealnom terminu za ove uvjete, a ako je nemoguće tad, da je onda bolje otkazati cijelu sezonu. Najkonkretniji prijedlog zasad poslao je trener poljskog Kielcea Talant Dujšebajev koji kaže slijedeće:

"Osmina finala i četvrtfinale u junu, to će biti vrlo teško, nije realno i mislim da je puno bolje da se odigra osmina finala a da se nakon toga u Kelnu, naravno ako bude sve ok, organizira Final Eight turnir. To bi bilo puno zanimljivije a i regularnije nego da se igra u avgustu" - kazao je Dujšebajev.

EHF na sve to gleda naravno kroz financijsku prizmu jer F8 nije samo subota-nedjelja, nego se priča odužuje još najmanje tri dana. A to onda znači da poskupljuje najam ionako skupe Lanxess Arene i osoblja uključenog u organizaciju pa je malo vjerojatno da će se centrali EHF-a u Beču takva varijanta svidjeti. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi