Tatran u Banja Luci ubjedljiv protiv Borca

SEHA liga

Tatran u Banja Luci ubjedljiv protiv Borca

Adnan Beganović

U okviru 22. kola Regionalne rukometne lige Borac je u Banja Luci poražen od Tatrana (33:24).

Na samom optvaranju utakmice vodila se izjednačena borba, do sredine prvog dijela niti jedna momčad nije uspjela napraviti ozbiljniju prednost, a u 14. minuti na semaforu je stajalo 8:8.

Međutim, u drugom dijelu prvog poluvremena gosti iz Slovačke ubacuju u brzinu više i na odmor odlaze sa prednošću od šest golova (17:11).

Iako se očekivalo da će izabranici Dragana Markovića u drugom poluvremenu utakmicu učiniti zanimljivijom, to se nije desilo, a Tatran je kada se sve sabere i oduzme sasvim zasluženo slavio sa ubjedljivih 33:24.

Kod Borca najefikasniji su bili Đukić i Trivundža sa po 4 gola, dok su kod Tatrana najefikasniji bili Kristopans sa 13, te bh. reprezentativac Kukrika sa 7 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti