Tatran u derbiju bolji od Nexea

U 20. kolu Regionalne lige

Tatran u derbiju bolji od Nexea

Adnan Beganović

U okviru 20. kola Regionalne lige rukometaši Tatrana su pred svojim navijačima savladali Nexe (28:26), te su tako gotovo osigurali nastup na završnom turniru na kojem će učestvovati četiri najbolje momčadi iz regularnog dijela sezone.

Tatran je bolje otvorio susret i tokom prvog dijela imao je rezultatsku prednost, a na odmor se otišlo pri rezultatu 14:12 za domaće.

Početkom drugog dijela rukometaši slovačkog kluba ubacuju u brzinu više i vrlo brzo dolaze do prednosti od pet golova (18:13). Međutim, izabranici Kasima Kamenice nisu se predavali, pa u samoj završnici dolaze do minimalnog zaostaka (26:25), no za konačan preokret nisu imali snage.

Kod Tatrana najefikasniji su bili Kristopans sa 10, te Antl sa 8 golova, dok se naš reprezentativac Kukrika nije upisao u listu strijelaca.

S druge strane u redovima Nexea sa 6 golova najefikasniji je bio Franjo Lelić, a bh. reprezentativac Velić nije postigao niti jedan gol.

SEHA, 20. kolo:
Tatran - Nexe 28:26 (14:12)
TATRAN: Krupa (5 odbrana), Mažar, Kopčo, Hrstka, Urban 1, Krok 2, Kristopans 10, Verkić (9 odbrana), Radčenko 3, Kravčak, Kukrika, Čip 1, Guzy 2, Pejovič 1, Pekar, Antl 8. Trener: Đorđe Rašić
NEXE: Kozina 1, Mataija3, Eter 1, F. Lelić 6, Mrđenović 3, Barišić Jaman, Varvodić 3, Kedžo 1, Markotić, Slišković 4, Pivac, Obad 4, Kević, Velić, Šunjić (21 odbrana). Trener: Kasim Kamenica

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti