Terzić, Čelica i Vranješ u osmini finala Lige prvaka

Karačićev Meshkov također u igri

Terzić, Čelica i Vranješ u osmini finala Lige prvaka

Grupna faza rukometne Lige prvaka je stigla do same završnice. Ostalo je tek jedno kolo nakon kojeg će biti kompletirani parovi osmine finala. Osam mjesta kada je u pitanju žrijeb je već popunjeno.

Imamo četiri ekipe koje će završiti na prvim mjestima u svojim grupama. To su Kiel, Barcelona, Terzićev Veszprem i Kielce. Sa drugog mjesta će dalje Pariz i Pick Szeged Vladimira Vranješa. Broj tri je u svojoj grupi PPD Zagreb junaka kola Duška Čelice. Francuski Montpellier ne može bolje od četvrtog mjesta u grupi C. Kakva je situacija sa ostalima?

Za preostalo mjesto u grupi A se bore La Rioja i Meshkov Brest Ive Karačića. Španci imaju bod više i po svemu sudeći to će im biti dovoljno jer u posljednjem kolu čekaju kući Pariz, Meshkov ide Kielu.

U grupi B Kolding je najbliži drugom mjestu, dok o trećem i četvrtom odlučuju Wisla i Flensburg. Flensburgu odgovara i remi za treće mjesto. Rhein-Neckar Löwen i Vardar u direktnom okršaju daju odgovor na pitanje ko će biti drugi a ko treći u grupi C.

Najveća je gužva u grupi D jer Motor Zaporozhye, Dunkerque, Aalborg i Schaffhausen imaju po šest bodova. Ukrajinci čekaju neporaženu ekipu Kielcea, Dunkerque je domaćin Schaffhausenu,  Aalborg mora u Mađarsku.

Mi za sada moramo biti zadovoljni, Terzić, Vranješ, Čelica su u osmini finala, nije isključeno da se recimo sastanu Pick Szeged i PPD Zagreb, dok je Terzićev Veszprem u puno boljem položaju s obzirom da je prvi u svojoj grupi. Možda im se pridruži i Ivo Karačić, mada će njegovoj ekipi biti teško jer gostuju Kielu već za dva dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.