Terzić i zvanično u Poljskoj, u klubu oduševljeni što su ga doveli

Bh. rukometaš okrenuo novi list

Terzić i zvanično u Poljskoj, u klubu oduševljeni što su ga doveli

Kapiten rukometne reprezentacije BiH Mirsad Terzić karijeru će, kako se i očekivalo, nastaviti u Poljskoj.

Nakon više od decenije Terzić je odlučio da se raziđe sa mađarskim Veszpremom, a sljedeće odredište u karijeri bit će Poljska, tačnije ORLEN Wisla Plock.

Iz kluba je saopšteno kako je Terzić stavio paraf na dvogodišnji ugovor i ujedno je drugo pojačanje nakon dolaska desnog beka Davida Fernandeza koji je prethodno igrao za Adamar Leon.

"Dolazak Terzića je prva u nizu promjena s kojom će se suočiti naš klub. Radi se o igraču koji je dugi niz godina bio vođa odbrane Veszprema, iza sebe ima ogromno iskustvo i sretni smo što će od naredne sezone biti upravo u našem timu", rekao je, između ostalog, predsjednik Wisle Plock Robert Czwartek.

Zadovoljstvo zbog dolaska Terzića nije skrivao ni sportski direktor Wisle Plock.

"Nekoliko puta imao sam zadovoljstvo ili, bolje reći, neprijatnost igrati protiv Terzića. On se ubraja među najbolje odbrambene rukometaše na svijetu. Van terena je vrlo simpatičan momak. Nadam se da će mlađi igrači crpiti njegovo znanje i iskustvo, te se dodatno razvijati", izjavio je Adam Wisniewski.

U proteklom periodu Terzić je, podsjetimo, osvojio sa Veszpremom devet naslova prvaka Mađarske i dva trofeja SEHA lige. Prije odlaska u Mađarsku je nastupao još za Željezničar, Izviđač, Zagreb i Celje.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi