Terzić solidan u očekivanom porazu Celja

Liga prvaka za rukometaše

Terzić solidan u očekivanom porazu Celja

Adnan Beganović

U sklopu Lige prvaka za rukometaše, slovenačko Celje PL našeg Mirsada Terzića, gostovalo je u Njemačkoj i pružilo dostojan otpor favoriziranom Lowenu.

Iako su otišli bez ikakvih izgleda da mogu izboriti nastup u četvrtfinalu Lige prvaka, izabranici trenera Tone Tiselja skupo su prodali svoju kožu. Konačan rezultat od 31:26 za Lowen čini se ubjedljiv, ali tok utakmice govori nešto sasvim drugo.

Naime, Celje PL imalo je prednost tokom cijelog prvog poluvremena, pa se i na odmor otišlo sa golom prednosti za slovenačku ekipu (16:15). U drugom poluvremenu do pred sami kraj rezultat je bio u egalu (25:25), a njemački tim je meč prelomio u posljednji pet minuta.
Terzić je odigrao solidnu partiju, postigavši 4 gola. Najbolji kod gostiju bio je Kokšarov sa 6, dok je domaće predvodio Gensheimer sa 8 pogodaka.

Lowen - Celje PL 31:26 (15:16)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti