Zaustavio je projektil od 140 km/h, ali pravo čudo je uslijedilo dvije sekunde kasnije

Dvije nerealne odbrane

Zaustavio je projektil od 140 km/h, ali pravo čudo je uslijedilo dvije sekunde kasnije

A. Čaušević

Thobias Thulin je autor možda i najbolje odbrane u dosadašnjem dijelu sezone Lige prvaka. 

U meču rukometne Lige prvaka Thulin je na senzacionalan način u razmaku od nekoliko sekundi zaustavio šuteve za koje bi mnogi rekli da su neodbranjivi.

Šveđanin je prvi put na ispitu bio kada je sa 10-ak metara udaljenosti Kentin Mahe uputio projektil od 140 km/h.

Thulin je nekako uspio skrenuti loptu koja je završila na prečki i vratila se u polje poslije čega je uslijedio novi test.

Odlični golman se tek uspio dići na noge, a uslijedilo je novo iskušenje pošto mu se pred učima ukazao Bjarki Elisson.

Islandsko krilo je uskočilo u šesterac, šutirao je prema golu, međutim uslijedila je nova fantastična refleksna intervencija Thulina.

Thulin je bio zaista fantastičan golu Goga protiv Veszprema, upisao je čak 14 odbrana, međutim njegovi tim nije uspio kreirati iznenađenje.

Mađari su u itekako izjednačenom meču gdje su se ekipe smijenjivale u vodstu uspjeli odnijeti pobjedu 30:31. Briljirao je spomenuti Mahe sa 9 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi