Toledo slavio, 5 pogodaka Martinovića

Asobal

Toledo slavio, 5 pogodaka Martinovića

Adnan Beganović

Odigrana su još tri susreta 19. kola španjolskog rukometnog prvenstva, koje je najvjerovatnije dalo i šampiona jer je Ciudad u derbiju svladao Barcelonu te tako joj pobjegao na velikih ped bodova prednosti.

Sinoć je Aragon na svom parketu svladao Naturhouse La Rioju (32:23) te se tako učvrstio na 5. mjestu tabele. Naš reprezentativac Vukašin Stojanović postigao je jedan pogodak za Aragon, a najbolji strijelac kod Aragona sa 9 pogodak bio je Maqueda, dok je kod poražene momčadi sa 5 postignutih golova najučinkovitiji bio Sorrentino.

U derbiju začelja snage su odmjerili Alcobendas i Octavio, a nakon 60 minuta igre više razloga za slavlje imali su rukometaši Alcobendasa koji su slavili rezultatom 31:27. Ovom pobjedom Alcobendas je pretekao na tabeli Octavio te pobjegao iz opasne zone. Kod pobjedničke momčadi najefikasniji su bili Pešić sa 11 i Treps sa 6 postignutih golova, dok je kod Octavia Rudović sa 8 golova bio najučinkovitiji.

Toledo našeg Darke Martinovića pred svojom publikom svladao je Arrate, a upravo bh. reprezentativac bio je jedan od najboljih pojedinaca na meču. Martinović je postigao 5 pogodaka te je uz Jabatoa koji je postigao 7 golova, bio najraspoloženiji u domaćem sastavu, dok je kod gostujuće momčadi Toro sa 9 golova bio najučinkovitiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.