Tomić: Nije izgubila samo Bosna, već i rukomet uopšte

Nakon debakla Studenata u Boriku

Tomić: Nije izgubila samo Bosna, već i rukomet uopšte

Edmir Škorić

Rukometaši banjalučkog Borac M:tela deklasirali su jučer Bosna BH Telecom sa 36:14 u 18. kolu SEHA lige.

To je za Studente jedan od najtežih poraza u istoriji. Banjalučani su pak ostvarili prvu pobjedu nad rivalom iz Sarajeva nakon četiri godine i četiri mjeseca.

"Teško je biti sretan nakon ovakve pobjede. Prošle godine sam se radovao istinskom derbiju sa Bosnom, ali evo ove se to izgubilo. Rekao sam nakon duela sa Zvezdom da je ovo što se dešava Beograđanima i Sarajlijama upozorenje da mnogo pametnije i ozbiljnije radimo, ne samo mi na terenu, nego svi u i oko kluba", rekao je Dragan Marković, trener Borca, i dodao:

"Čestitao bih svojim igračima na ozbiljnom pristupu. Odigrali su profesionalno od prvog do posljednjeg minuta. Sada se okrećemo utakmici sa Sutjeskom, koju igramo u subotu u Nikšiću. I tamo idemo da pobijedimo".

Goran Tomić, trener Bosne, naravno nije bio zadovoljan i nije krio razočarenje.

"Meni je stvarno teško da nakon ovakvih poraza bilo šta kažem. Moramo biti svjesni u kakvom je stanju Bosna, organizaciono i finansijski. Žao mi je što smo došli u ovakvom sastavu, što se Banjaluci, koja zna šta je rukomet, nismo predstavili u pravom izdanju. Nakon svega što se izdešavalo nije izgubila samo Bosna, već i rukomet uopšte. Teško je motivisati igrače kada ste unaprijed osuđeni na poraz. Borcu čestitam na prikazanoj igri i više nego zasluženoj pobjedi, ali i na srdačnoj dobrodošlici", izjavio je Tomić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije