Tri gola Terzića u trijumfu Veszprema

Osmina finala Lige prvaka

Tri gola Terzića u trijumfu Veszprema

Adnan Beganović

U okviru rukometne Lige prvaka završeni su svi prvi susreti osmine finala. Danas su igrane četiri utakmice, a Veszprem našeg Mirsada Terzića upisao je pobjedu u Rumuniji protiv domaće Contante (27:23), dok je Adnan Harmandić sa svojim Gorenjem pretrpio poraz od Ciudad Reala i to na domaćem parketu (21:33).

Veszprem je pitanje putnika u četvrtfinale riješio već u prvom susretu. Terzić i društvo u Rumuniji su sigurnom igrom svladali Constantu. Naš reprezentativac postigao je 3 pogotka.

Kao i Veszprem, i moćni Ciudad Real sve je riješio u prvom susretu osmine finala. Gorenje, iako nošeno frenetičnom podrškom 2.500 navijača nije pružilo ozbiljniji otpor favoriziranom španolskom klubu. Kod Ciudada najefikasniji su bili Fernandez sa 7 i Canalles sa 4 postignuta pogotka, dok su kod Gorenja Šimić sa 6 i Rnić sa 4 pogotka bili najučinkovitiji. Harmandić se jednom upisao u listu strijelaca.

Jako zanimljiv susret odigrali su Ademar i Čehovski medvedi koji se iz Španije u Rusiju vraćaju sa jednim golom prednosti (37:36). Kod ruske momčadi najefikasniji su bili Shelmanenko sa 9 i Ratvortsev sa 8 pogodaka, dok je kod Ademara Ortigosa postigao 9 pogodaka. Naš reprezentativac u dresu Ademara, Nikola Prce, nije se upisao u listu strijelaca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.