Tri gola Vražalića, jedan Vranješa u trijumfu Ademara

Ademar bolji od Valladolida

Tri gola Vražalića, jedan Vranješa u trijumfu Ademara

Adnan Beganović

U okviru 13. kola španjolskog rukometnog prvenstva Ademar Leon naših Faruka Vražalića i Vladimira Vranješa na gostovanju je bio bolji od Valladolida (28:21).

Ademar nije imao većih problema sa posljednjeplasiranom momčadi španjolskog rukometnog prvenstva.

Od samog početka susreta Vražalić i društvo su nametnuli tempo igre koji domaći rukometaši nisu mogli pratiti, pa su na kraju zasluženo slavili sa sigurnih 28:21.

Iosu Goni Leoz i Jose Mario Carrillo Gutierrez sa po šest golova bili su najefikasniji kod Ademara, Vražalić se tri puta upisao u listu strijelaca, dok je Vranješ postigao jedan pogodak. S druge strane, kod Valladolida sa četiri gola najefikasniji je bio Vicrot Megias Andres.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti