Tri pogotka Doborca u remiju Dinama i Metalurga

Veoma važna pobjeda Gorenja

Tri pogotka Doborca u remiju Dinama i Metalurga

Adnan Beganović

U okviru 9. kola grupe C Lige prvaka za rukometaše Dinamo Minsk našeg Damira Doborca i Metalurg podijelili su bodove (23:23).

Najefikasniji u redovima Dinama bili su Bombac i Rutenka sa po četiri pogotka, dok je Doborac postigao tri, a Ojleski i Vugrinec sa po pet pogodaka bili su najefikasniji kod Metalurga.

Inače, kolo prije kraja u grupi C je sve odlučeno, a plasman u osminu finala osigurali su Barcelona, PSG, Metalurg, te Vardar.

Do veoma bitne pobjede u borbi za plasman u osminu finala stigli su rukometaši Gorenja, koji su u 9. kolu grupe D na gostovanju savladali Aalborg (28:23).

Najefikasniji kod slovenske momčadi čije boje brane i bh. reprezentativci Benjamin i Senjamin Burić, bili su Skube sa osam, te Cehte sa sedam pogodaka, dok su Larsen sa osam, te Tvedten sa šest pogodaka bili najefikasniji kod Aalborga.

U grupi D do novog trijumfa stigao je i aktuelni evropskui prvak HSV, koji je na gostovanju bio bolji od Drotta (35:24). Schroder sa šest, te Mahe i Marković sa po pet pogodaka bili su najefikasniji kod HSV-a, dok su Persson sa sedam, te Halen sa šest pogodaka bili najefikasniji kod Drotta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.