Tri utakmice, tri gostujuće pobjede
Kopljar je postigao gol odluke u Švicarskoj

Gostima bodovi

Tri utakmice, tri gostujuće pobjede

M. Maksimović

Tri utakmice trećeg kola odigrane su ovog četvrtka u Ligi prvaka. U sva tri susreta slavili su gosti. Za nas je svakako najzanimljivija grupa A u kojoj je Zagreb kao gost tek u finišu savladao Kadetten Schaffhausen 27:28.

Utakmica je bila otvorena do kraja, niti jedna ekipa nije uspjela stvoriti osjetniju prednost. Gol odluke je postigao Kopljar 40 sekundi prije kraja. Posljednji napad sa čovjekom više je imao Schaffhausen, ali je Šego odbranom osigurao tri boda Zagrebu. Hrvatskog prvaka su do pobjede vodili Kopljar s osam, te Horvat s pet golova, dok su u redovima švicarske ekipe najefikasniji bili Graubner i Uršić s po osam pogodaka.

Vive Targi Kielce je osvojio super vrijedna tri boda u gostima u Chekhovu. Medvedi su vodili 27:25, 29:27, 30:28, ali su posljednjih pet minuta ostali bez gola. Poljaci su bukvalno u posljednjim sekundama devetim golom Jureckog stigli do pobjede 30:31. Uz Jureckog vrijedi izdvojiti Buntića sa šest golova i Olafssona sa pet. Kod Medveda Shelmenko osam golova, Chipurin šest.

Constanta je protiv Cimosa Bojana Skoke imala 24:21 u 48.minuti, nakon čega je stigla serija gostiju od 6:0 za vodstvo od tri gola razlik, tačnije za pobjedu 25:27

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti